+ Descripció del projecte

Data: 2018

Categories: Comunicació, Direcció d’Art, Il·lustració, Infografia

Client: Servei Català de Trànsit

URL: https://infotransit.blog.gencat.cat/

El Servei Català de Trànsit (SCT) és un organisme que s’encarrega de dissenyar i executar polítiques de seguretat viària. La col·laboració va iniciar-se després que guanyéssim un concurs públic, on s’havia de presentar una infografia que expliqués les conseqüències que tenen diferents drogues sobre la conducció.

Primerament vam modernitzar i unificar l’estil dels recursos gràfics utilitzats prèviament pel SCT. Es va establir uns colors corporatius i un estil característic. Buscàvem que el minimalisme i la sintetització permetés transmetre molta informació. Per crear les retícules que després faríem servir per idear els pictogrames, vam utilitzar els angles del logotip del SCT. D’aquesta manera les línies tenien sempre una vinculació amb la imatge ja coneguda i permetia una coherència en tots els dissenys.

A partir de la creació dels pictogrames vam fer diferents infografies adaptades a campanyes com: consells abans de fer un viatge, què s’ha de tenir en compte si fa mal temps, recomanacions per viatjar amb nens, consells per a persones novelles, què saber sobre la utilització de fàrmacs i la conducció o campanyes de formació, entre d’altres. També vam realitzar altres accions com la redacció de continguts informatius, l’animació de diferents elements gràfics o la creació de material promocional.

A l’estudi vam crear:

  • Diversos pictogrames.
  • Diferents infografies.
  • Logotips.
  • Continguts redactats.
  • Animacions.
  • Cartelleria i material promocional.